fbpx

Magnetna rezonanca

Magnetna rezonanca je nezamenjiva  kod dijagnostike raznih bolesti kao što su bolesti mozga, kičmenog stuba, krvnih sudova glave i vrata i kičmene moždine. Magnetna rezonanca tkriva multiple sklerozu, Alchajmerovu bolest, epilepsiju, moždani udar i akutni šlog. Može razlikovati vrste tumora mozga, kao i stepen njihove agresivnosti. 

Magnetna rezonanca u Bolnici Djorić

Ligamenti, tetivame, meniskusi, mišići, zglobovi – magnetna rezonanca je suverena metoda.

Takođe, magnetna rezonanca uspeva da otkrije sve bolesti žučne kese i žučnih puteva. 

Magnetna rezonanca takođe otkriva promene u tankom crevu.

Magnetna rezonanca se uspešno koristi u ginekologiji. Ona ispituje da li je reč o malignoj i benignom tumoru i koje je on veličine, , da li su zahvaćeni krvni sudovi, limfni čvorovi ili okolni organi. 

Magnetna rezonanca može da prikaže strukturu srca i aorte, aneurizmu i druge promene na krvnim sudovima. Detektuju se urođene srčane mane, kao i promene na srčanom mišiću izazvane srčanim udarom.

Bolesti i anomalije bubrega, uretera i mokraćne bešike nekada su otkrivane intravenskom pijelografijom. Pacijent je izlagan štetnom zračenju i morao je da prima kontrast. Danas magnetna rezonanca otkriva skoro sve bolesti bubrega, uretera i mokraćne bešike, a potpuno je bezbedna za pacijenta.

Sistem Specijalnih Bolnica Dr Đorić  poseduje magnetnu rezonancu najnovije generacije u novoj zgradi, koja se može raditi bez kontrasta, osim u izuzetnim slučajevima, tako da je rizik od alergije sveden na minimum, a i pacijenti koji se plaše igle ne moraju da podnose neprijatnost. Aparat je veoma tih i nema štetnog zračenja.

Magnet snage 1,5T